Woah Woah Woah Waterloo

Nu är jag i Waterloo och har äntligen lite tid att skriva här! Jag har varit här i fem dagar nu. Kom hit i söndags efter flugit natt hit. Flög Phoenix - Newark - Toronto. Blev upphämtad på flygplatsen av buss som tog mig till Waterloo. Söndagen var en väldigt lång dag. Åkte och handlade grejer till rummet, mat och gick runt lite i parken här i Waterloo. Jag behövde handla allt, täcke, kudde grejer till köket. Det finns ingenting i köket så man måste köpa allt. Så svårt att komma på vad man ska äta när det inte finns några redskap att använda. Mitt boende ligger jättenära campus och bor bredvid en tjej från Sverige som heter Sabina och pluggar i Malmö. Det är två tjejer till i min unit och en tjej är från Australien och den andra tjejen vet jag inte vart hon kommer ifrån. Hon kom hit idag så mycket senare än alla andra. På måndagen började orientation. Det blev rundtur på campus, skattjakt och två långa infopass. Sen var det warrior welcome. Det var cheerleading laget som hade uppvisning och rektorn pratade samt en kille som hade pluggat i Waterloo som nu var den yngsta hockeydomaren i NHL.

IMG_7168På tisdagen var jag och fixade simkort och handlade lite mer grejer till rummet. Kan inte ta mer tillbaka än vad jag kan bära och ta med mig på bussen. På eftermiddagen var det info om massa olika grejer och jag och en Christina från Tyskland gick till en om alla sporter och aktiviteter det finns. Jag ska signa upp för gym klasserna som finns. På kvällen var det en show som egentligen bara var för ettorna här som hette Single & Sexy. Den var till för att visa olika situationer som kan uppstå under sin tid på universitetet och hur man söker hjälp om man behöver det. Detta var 29:e upplagan.

IMG_7206Igår, onsdag, gick jag och My som också pluggar i Lund och hennes roommate från Tyskland runt för att hitta våra klassrum på skolan. Det tog flera timmar att gå runt allting. Sen på eftermiddagen blev det ännu en tur till Walmart. På kvällen var det bio för alla utbytesstudenter och transfer students. Vi såg The Big Sick. Den var bra och vi fick popcorn och cola av skolan.

Idag började lektionerna. Jag började kl 10 med Digital Lives. Det verkar vara en kul kurs och vi ska ha en Tumblr blogg att skriva på i kursen. Sen kl 13 var det The Use of English. Det är skrivande och läsa texter. Känns lite som de kurser jag har haft innan. Kl 16 var det Social Media. I denna kursen ska vi skriva på twitter om det vi läser och skriva blogg och publicera grejer online. Det är 20% av betyget. Inga av kurserna har prov på slutet och har uppsats istället. Efter skolan gick jag och Christina på Warrior Workout. Det var olika övningar i 45 sek åt gången. Gymklasserna är gratis just nu så ska testa lite olika.

IMG_7203

Hittade min favoritväxt i miljöbyggnaden!

Nu i helgen är det football game som hela skolan ska gå på. Laget är har varit jättedåliga och har förlorat allt på flera år förutom den senaste matchen så alla är peppade på denna matchen.