Citronpasta med spenat (vegansk)

Häromdagen testade jag ett nytt recept. Ändrade lite för att det var amerikanska mått och sånt. Här kommer min version av vegansk citronpasta med spenat! 

fullsizeoutput_8a2.jpeg

Du behöver:

  • Spagetti
  • En halv burk kokosmjölk
  • en grönsaksbuljontärning
  • inte vitlök fast det är på bilden
  • saft från en citron samt rivet skal
  • Baby spenat 
  • flingsalt 
  • persilja 

Inser nu att bilden inte stämmer överens med listan, men tog bilden innan jag behövde ändra receptet! Det stod att man skulle fräsa vitlök och lök men jag helt brände vitlöken och hällde sen på varmvatten vilket inte gick och slutade med att det skvätte en massa från kastrullen. Så jag började om. 

(1) Värm vatten i en vattenkokare, häll i en bunke och släng i buljongtärningen. Låt den lösa upp sig i vattnet. (2) Höll över buljongen i en kastrull, häll i kokosmjölken och lägg i pastan. (3) Riv citronskal, och pressa ut citronsaften. (4) När pastan nästan är färdigkokad, så häll i citronskalet, och saften, ös på med persilja och lägg i spenaten. Låt puttra lite till. (5) Låt koka tills att du inte behöver hälla av pastan. Kokosmjölken och buljonen blir krämig och dunstar så det bara blir krämigt och gott! (6) Höll över i en djup tallrik och strö över flingsalt! För lite extra sting så kan man ha på chili flakes! 

Enjoy!