Guldkorn på SVTPlay

Har tagit en paus från Netflix på sistone för jag fastnar bara på att kolla på vänner hela tiden, trots allt utbud som Netflix har. Jag har kollat desto mer på SVT Play. Här är fyra guldkorn från SVT som jag gillar.

Skärmavbild 2018-09-22 kl. 15.11.24.png

Totalt fastnade för Arvinge okänd när jag såg det senaste avsnittet om tidningsbudet från Zimbabwe. Har sedan dess plöjt 6 avsnitt till. Helt fantastiska historier om liv som varit och kommer fram när ett arv ska föras vidare till arvingarna. En person som dött i Sverige utan tillsynes några släktingar har pengar som ska komma till den eller de arvingarna som har rätt till arvet. Svt tar gräver i arkiv och register för att ta reda på vem eller vilka de okända arvingarna är.

Har sett det första avsnittet av Kroppshets av Mia Skäringer. Så viktigt program. Även om jag inte kan känna igen mig i Mias situation som ung och överviktig, har jag erfarenhet av andra sidan av kroppshetset som smal och ändå får kommentarer om min kropp. Det är så viktigt problem i samhället som programmet belyser. Vi proppas på med bilder av smala kroppar hela tiden och olika dieter som det står om på löpsedlarna och trendig mat som ska ätas.

Skärmavbild 2018-09-22 kl. 15.12.23.png

Televisionens bästa tävlingsprogram har börjat med en ny säsong! Allt för Sverige! Amerikaner som dyker ner i sin svenska historia för att hitta sina rötter!

Skärmavbild 2018-09-22 kl. 15.20.30.png

Har även plöjt alla avsnitt av Svenska Nyheter. Så kul och Jesper Rönndahl är bäst. Gårdagens program som hade en trailer med Annie Lööf i “filmen” “Can’t hurry lööf” var helt klockrent!

Trevligt svtplayande :)